Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κορδώνονται για το έγκλημα

Γρηγοριάδης Κώστας

Με μεγάλη υπερηφάνεια τα στελέχη της ΝΔ απαριθμούν τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Καραμανλή, στα σχεδόν έξι χρόνια, που βρίσκεται στην εξουσία. Μεταξύ αυτών, αναφέρονται:

  • Στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), που τόσα χρόνια προσπαθούσε το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να τα καταφέρει.
  • Στην εκχώρηση και νέων πακέτων μετοχών του ΟΤΕ (πέραν όσων είχε εκχωρήσει το ΠΑΣΟΚ) και στην «ισχυρή συμμαχία» με τη γερμανική «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΝΤ), η οποία ουσιαστικά είναι επικυριαρχία των Γερμανών στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες και όχι «συμμαχία».
  • Στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, της ΕΥΑΘ, της ΔΕΠΑ, της ΛΑΡΚΟ κλπ.

Και μετά από όλα αυτά, δηλώνουν ετοιμοι - εάν και εφόσον επανεκλεγούν - να συνεχίσουν την «εξυγίανση» του ΟΣΕ. Και όταν αναφέρονται στην εξυγίανση, εννοούν κυρίως την είσοδο ιδιωτών σε κάθε κερδοφόρα σιδηροδρομική και μη δραστηριότητα, καθώς και στην απόλυση του μισού προσωπικού του Οργανισμού.

Με απλά λόγια, στη ΝΔ υπερηφανεύονται για την αποτελεσματική πολιτική που εφάρμοσαν για μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις, υπερηφανεύονται ότι μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να εκποιήσουν με επιτυχία περισσότερα «φιλέτα» από τη δημόσια περιουσία από ό,τι είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς, χωρίς να έχουμε ζυγαριές, γνωρίζουμε ότι και οι μεν, και οι δε όχι μόνο συναγωνίζονται, αλλά ο καθένας έπαιξε στον καιρό του αποφασιστικό ρόλο στην υλοποίηση αυτής της εγκληματικής πολιτικής, στη μεταφορά - εκχώρηση ανυπολόγιστης αξίας περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Το αν, τώρα, δικαιούνται να περηφανεύονται γι' αυτό, είναι ένα χούι που μόνον οι εργαζόμενοι μπορούν να τους το κόψουν. Με την ψήφο καταδίκης στο δικομματισμό. Με την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ